Μουσικός Διαγωνισμός

MICHALIS CHRISTOPHOROU PDG

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ LEMC 2021 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΟΝ 29ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «THOMAS KUTI» ΤΩΝ LIONS ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΟ

Όσοι νέοι μουσικοί γεννήθηκαν από το 1996 και έπειτα προσκαλούνται θερμά να λάβουν μέρος στον 29ο Ευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό των Lions.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και την εγγραφή σας, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την οργάνωση των Lions της χώρας σας μέσω διαδικτύου. Ως πρώτο βήμα, θα λάβετε μέρος σε περιφερειακές ή εθνικές προκαταρκτικές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα την επόμενη άνοιξη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ένα μουσικό βραβείο απονέμεται σε ετήσια βάση στο Europa Forum των Lions με σκοπό την ενθάρρυνση των ταλαντούχων νέων Ευρωπαίων μουσικών. Ο μουσικός διαγωνισμός λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Forum ενώ το μουσικό όργανο του διαγωνισμού αλλάζει κάθε χρόνο. Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα απόσπασμα από τον Κανονισμό του διαγωνισμού. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ισχύει μόνο η επίσημη εκδοχή του κανονισμού.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ LIONS (LEMC) «THOMAS KUTI» (ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ)

Ιστορία του κτιρίου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ).

Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1903-1904 για τις ανάγκες της Οθωμανικής Τράπεζας, μιας εταιρείας αγγλογαλλικών συμφερόντων, η οποία το1863 ίδρυσε ένα υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.
Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1904 και η τράπεζα λειτούργησε έως το 1939. Στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε μέχρι το 1949, όταν αγοράστηκε από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) για τις ανάγκες του.
Το IKA χρησιμοποίησε το κτίριο μέχρι το 1978, όταν εγκαταλείφθηκε λόγω σεισμού.
Στο πλαίσιο της διατήρησης της υλικής και άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς, το Υπουργείο Πολιτισμού, αποφάσισε την αναστήλωση του κτιρίου και την προσαρμογή του για τις ανάγκες του μοναδικού Κρατικού Ωδείου στην Ελλάδα. Επομένως, έγιναν εκτενή έργα για τον σχεδιασμό των τάξεων, της βιβλιοθήκης, της αίθουσας συναυλιών, του στούντιο ηχογραφήσεων, του κυλικείου και ενός μουσείου μουσικών οργάνων.

0

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο EF2021!!!

Μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες από όλες τις εκδηλώσεις του Φόρουμ στην επίσημη ιστοσελίδα μας και να τις κατεβάσετε δωρεάν!