Διαγωνισμός Young Ambassador

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Young Ambassador» «Bert Mason» 2021 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Το πρόγραμμα των Lions που αφορά το Βραβείο Young Ambassador του 21ου Αιώνα , το οποίο είναι ενεργό σε όλη την Ευρώπη, εντάσσεται στην πρωτοβουλία Ευκαιρίες για τους Νέους (Opportunities for Youth) των Lions. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που έχει ως σκοπό την αναγνώριση νέων ανθρώπων (ηλικίας μεταξύ 15 και 19) για την εξαιρετική τους υπηρεσία προς την κοινότητα, τα επιτεύγματα ηγεσίας και τις επικοινωνιακές δεξιότητες. Το πρόγραμμα αναζητά μελλοντικούς ηγέτες με ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό έργο καθώς και στην ηγεσία που συνδέεται με την προσφορά υπηρεσίας.

Κάθε μέλος του Ευρωπαϊκού Forum (EF) προσκαλείται να υποβάλλει τον φιναλίστ του για την 13η έκδοση του Βραβείου «European Young Ambassador Award». Δικαίωμα να λάβουν μέρος έχουν μόνο οι φιναλίστ που αναδείχτηκαν από τους εθνικούς διαγωνισμούς. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να λάβετε από τον τοπικό Αξιωματούχο του προγράμματος «Young Ambassador» ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Young Ambassador».

Γενικές πληροφορίες
Το πρόγραμμα του Βραβείου «Young Ambassador» προσφέρει στους νέους τα εξής οφέλη:
• Ενθαρρύνει την αναζήτηση εμπειριών συμμετοχής στην κοινωνική προσφορά, την ηγεσία και τη δημόσια ομιλία.
• Διευρύνει την επίγνωση για τις ευκαιρίες και τις οργανώσεις κοινωνικής υπηρεσίας..
• Οξύνει τις δεξιότητες συνέντευξης και επικοινωνίας.
• Αναγνωρίζει την αξία των επιτευγμάτων των νέων.

Το πρόγραμμα του Βραβείου «Young Ambassador» προσφέρει στους Lions τα εξής οφέλη:
• Προάγει τα ιδανικά των Lions, ενθαρρύνοντας τους νέους να επιδιώξουν τη συμμετοχή τους στην κοινωνική προσφορά.
• Ανανεώνει τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση των μελών των Λεσχών στη νεολαία και την υπηρεσία μέσα από την έκθεσή τους σε αφοσιωμένους, γεμάτους ενθουσιασμό νέους ηγέτες στις κοινότητές των Lions.
• Ενδυναμώνει τη δημόσια επίγνωση για τους Lions και τις πρωτοβουλίες για τους νέους και την υπηρεσία που αυτοί αναπτύσσουν.
• Εισάγει τους νέους σε μελλοντικές ευκαιρίες προσφοράς κοινωνικού έργου και ηγεσίας.

Το παρακάτω κείμενο είναι ένα απόσπασμα από τον Κανονισμό Λειτουργίας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ισχύει μόνο η επίσημη έκδοση του κανονισμού.

Συμμετέχοντες

1. Προκειμένου να είναι επιλέξιμοι, οι φιναλίστ δεν πρέπει να είναι μικρότεροι των 15 και μεγαλύτεροι των 19 ετών στις 30 Ιουνίου του έτους διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Forum (EF).
2. Το κάθε μέλος του (EF) μπορεί να προτείνει έναν και μόνο έναν συμμετέχοντα για τον διαγωνισμό.
3. Τα μέλη του Forum είναι χώρες ή πολιτείες όπως ορίζονται στο Άρθρο III – Κανονισμός Λειτουργίας του EF.
4. Οι φιναλίστ πρέπει να εγγραφούν στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι τα τέλη Ιουλίου του έτους του διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο έντυπο αίτησης.
5. Οι δαπάνες των φιναλίστ για να παρευρεθούν στον διαγωνισμό αποτελούν ευθύνη των μελών που κάνουν την αίτηση.

Διαγωνισμός
Ο κάθε φιναλίστ θα υποβάλλεται σε συνέντευξη από τρεις κριτές. Οι κριτές είναι «μη-Lions», άνδρες ή γυναίκες από τους χώρους της κοινωνικής υπηρεσίας, της εκπαίδευσης και του επιχειρηματικού κόσμου. Οι φιναλίστ θα εξεταστούν πάνω στη δραστηριότητα κοινοτικής υπηρεσίας, την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά ηγεσίας, τη χρήση των χρημάτων του βραβείου και την ικανότητα να μιλούν για τη δραστηριότητα υπηρεσίας.

Βραβεία
Τα βραβεία που απονέμονται είναι τα παρακάτω και τα χρηματικά ποσά πρέπει να δαπανηθούν από τους νικητές στο project που πρότειναν:
1ο βραβείο  :   3.000 EUR
2ο βραβείο :    1.250 EUR
3ο βραβείο :       750 EUR

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στα αρχεία Κανονισμός Λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Young Ambassador» Rules of Procedure of the Lions European Young Ambassador Award και το έντυπο αίτησης Application Form YAA 2021.

0

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο EF2021!!!

Μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες από όλες τις εκδηλώσεις του Φόρουμ στην επίσημη ιστοσελίδα μας και να τις κατεβάσετε δωρεάν!