Ανταλλαγές Νέων

ΝΤΟΡΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

NICK LEOPARDI

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Το Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων και Ανταλλαγής Νέων [Youth Camp and Exchange Program (YCE)] εγκαινιάστηκε το 1961 έχοντας ως σκοπό την προαγωγή του ιδανικού της παγκόσμιας συντροφικότητας. Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν την εμπειρία της ζωής σε άλλες χώρες και κουλτούρες και, ταξιδεύοντας, να αποκτήσουν μια νέα αντίληψη για τον κόσμο. Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα ανταλλαγής νέων, το YCE δεν συνδέεται με ακαδημαϊκές σπουδές ή απασχόληση.

Οι συμμετέχοντες νέοι ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν την ταξιδιωτική ευκαιρία για να εκπροσωπήσουν τις χώρες από τις οποίες κατάγονται και να μιλήσουν για τη δική τους κουλτούρα τους ενόσω γνωρίζουν και αγκαλιάζουν μια νέα. Τους ανοίγεται έτσι ένας μεγάλος δρόμος για να γίνουν νεαροί πρεσβευτές της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης των λαών.

Το Πρόγραμμα YCE αφορά διάφορες Ανταλλαγές Νέων και/ή Κατασκηνώσεις Νέων που οργανώνονται από λέσχες Lions σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η διάρκεια της Ανταλλαγής Νέων είναι κατά κανόνα από τρεις έως έξι εβδομάδες. Σε ορισμένες χώρες όπου δεν υπάρχουν κατασκηνώσεις προβλέπεται η διαμονή σε μια φιλοξενούσα οικογένεια. Η διάρκεια της Κατασκήνωσης είναι από μία έως δύο εβδομάδες και συνήθως περιλαμβάνει διαμονή σε μια φιλοξενούσα οικογένεια πριν και/ή μετά από την κατασκήνωση.

Οι δραστηριότητες, τόσο στις ανταλλαγές νέων όσο και στις κατασκηνώσεις περιλαμβάνουν επισκέψεις σε τόπους πολιτισμικού ή φυσικού ενδιαφέροντος, αθλητικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις χωρών από τους συμμετέχοντες νέους, καθοδηγούμενη συζήτηση, αλλά ακόμη και συμμετοχή σε τοπικά προγράμματα υπηρεσίας μαζί με μέλη από τις τοπικές λέσχες Lions.

Οι λέσχες Lions που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Κατασκηνώσεων και Ανταλλαγής Νέων (YCE) δεσμεύονται:

 • Να φέρνουν σε ουσιαστική επαφή ανθρώπους από διαφορετικές χώρες του κόσμου
 • Να διευκολύνουν την ανταλλαγή ιδεών και διαφορετικών πολιτισμικών οπτικών
 • Να προάγουν την αλληλοκατανόηση και το πνεύμα καλής θέλησης μεταξύ των λαών
 • Να εργάζονται με γνώμονα τους στόχους της παγκόσμιας ειρήνης και αλληλοκατανόησης των ανθρώπων
 • Να καλλιεργούν στους νέους ανθρώπους τον σεβασμό για τον τρόπο σκέψης των άλλων

Το Πρόγραμμα YCE αποτελεί μια ευκαιρία για νέους οι οποίοι:

 • Είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους και να ανοίξει το μυαλό και την καρδιά τους
 • Έχουν την περιέργεια να μάθουν για άλλους πολιτισμούς και τρόπους ζωής
 • Επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε μια δεύτερη γλώσσα
 • Τους αρέσει να καλλιεργούν νέες φιλίες με άτομα που έχουν διαφορετικό υπόβαθρο, πεποιθήσεις και έθιμα

Οι νέοι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα YCE:

 • Θα ζήσουν με μια οικογένεια σε μια άλλη χώρα
 • Θα συναντήσουν συνομιλήκους τους από όλον τον κόσμο
 • Θα μάθουν για το ανθρωπιστικό έργο της φιλοξενούσας λέσχης Lions
 • Θα κατανοήσουν βαθύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους
 • Θα μάθουν για τα κοινά που έχουν με τους άλλους ανθρώπους, αλλά και τις διαφορές που χρειάζεται να σέβονται, όπου και αν ζουν

Οι Πρόεδροι Επιτροπής YCE είναι μέλη μιας λέσχης Lions που ορίστηκαν να διαχειρίζονται τα διάφορα περιφερειακά προγράμματα YCE σε όλο τον κόσμο και διακρίνονται για την αφοσίωσή τους στην επιτυχία του προγράμματος. Οι πληροφορίες για την επικοινωνία με αυτά τα άτομα, τις κατασκηνώσεις και τις ευκαιρίες ανταλλαγής βρίσκονται στον Κατάλογο YCE  YCE Directory.

Στο Ευρωπαϊκό Forum (Europa Forum) μπορείτε να συναντήσετε Προέδρους YCE από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά συμμετέχουν πάντα και επισκέπτες από όλον τον υπόλοιπο κόσμο! Στα τελευταία Forum, στις συναντήσεις συμμετείχαν Πρόεδροι YCE από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Ιαπωνία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Πέρα από το γενικό πρόγραμμα του Forum, το Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων και Ανταλλαγών Νέων (YCE) περιλαμβάνει:

 • «Get Together» δείπνο και εκπαίδευση για τους εκπροσώπους YCE
 • Συναντήσεις με παρουσιάσεις και συζήτηση με θέμα την επιτυχία των κατασκηνώσεων και των ανταλλαγών, τα προβλήματα και τους κανόνες
 • Bazaar, όπου οι διάφορες χώρες επικοινωνούν και κάνουν συμφωνίες για μέρη κατασκήνωσης

Ο Πρόεδρος YCE αποδέχεται ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί στις ευθύνεςπου περιλαμβάνει ο ρόλος του και ότι θα τηρήσει όλες τις εγκεκριμένες από το Διοικητικό Συμβούλιο των Διεθνών Λεσχών Lions (LCI) πολιτικές και κατευθυντήριες γραμμές YCE.

0

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο EF2021!!!

Μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες από όλες τις εκδηλώσεις του Φόρουμ στην επίσημη ιστοσελίδα μας και να τις κατεβάσετε δωρεάν!